Annie M. G. Schmidt en een stekkie

Annie M. G. Schmidt, mijn collectieve geheugen veert op als ik een stekkie in het Vindhek Vondelpark zie hangen. “Wil u een stekkie, een stekkie, een stekkie?”…. En ik neurie verder: als ik ´s avonds op visite ga, dan breng ik overal geluk

Zingend stekkie

De klassieker van Schmidt zal de hele dag in mijn hoofd blijven zingen omdat iemand zo vindingrijk is geweest om een stek van een geranium op te hangen. “Rosengeranium hangplant” zegt het briefje dat aan de loot hangt. Behalve het lied van Schmidt zingen ook de associaties groen, duurzaam en duurzaam delen naar mij toe.
Bedankt plantenliefhebber voor deze groene gave!

Annie M. G. Schmidt

Wil u een stekkie?
Annie M.G. Schmidt

De liedtekst is makkelijk elders te vinden als je heerlijk mee  wilt zingen, maar niet hier uit respect voor het volgende:
Uitgeverij Querido:
Als u een fragment, gedicht of illustratie wilt overnemen, heeft u vooraf toestemming nodig van de uitgeverij en dient u een overnamevergoeding te betalen. Publicatie zonder toestemming vooraf is onrechtmatig. Mail uw verzoek daarom van tevoren naar uitgeverij Querido: rights@querido.nl

Toestemming tot overname krijgt u onder de volgende voorwaarden:

  • De naam en reputatie van de auteur ondervinden geen schade door de overname
  • De overname dient compleet en foutloos te zijn
  • De overname dient te worden voorzien van een correcte bronvermelding: copyright [tekst/illustratie] Wil u een stekkie © [jaartal] 1967 by [auteur/illustrator] Annie M.G. Schmidt.
  • Bij overname van een gedicht: niets wijzigen aan de uitlijning, spelling of het gebruik (of de afwezigheid) van kapitalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *